Industrijska vrednost kinesko-nemačke saradnje u Pekingu porasla na 40 milijardi juana
Foto: Kineska medijska grupa

kina

Industrijska vrednost kinesko-nemačke saradnje u Pekingu porasla na 40 milijardi juana

U kinesko-nemačku probnu zonu za ekonomsku i tehnološku saradnju uloženo je 5 milijardi evra

Objavljeno:

Kinesko-nemačka probna zona za ekonomsku i tehnološku saradnju u Pekingu privukla je više od 100 nemačkih preduzeća. Industrijska vrednost ove zone dostigla je 40 milijardi juana (oko 5,53 milijardi američkih dolara) godišnje, saopšteno je na forumu u Pekingu.

Ovogodišnji Forum skrivenih šampiona Kine i Nemačke (Kine-Evrope) juče je zatvoren u Pekingu. Forum je svedočio o tendenciji saradničkog razvoja između kinesko-nemačkih i kinesko-evropskih skrivenih šampiona, i grupa inovativnih malih i srednjih preduzeća.

Skriveni šampioni označavaju uspešna, ali manje poznata preduzeća, koja su vodeća po tržišnom udelu. Trenutno se u Nemačkoj nalazi oko 500 skrivenih šampiona.

Učesnici na forumu smatrali su da je ekonomska i tehnološka saradnja između Kine i Nemačke model globalne saradnje. Predstavnici kinesko-nemačkih industrijskih parkova iz Pekinga, Taicanga, Ćingdaoa, Vuhana i Hefeija su tokom foruma potpisali inicijativu, radi integracije saradnje među raznim područjima i industrijama.

U kinesko-nemačku probnu zonu za ekonomsku i tehnološku saradnju uloženo je 5 milijardi evra (oko 5,4 milijardi američkih dolara). To je važna zona za saradnju između Kine i Nemačke u Pekingu.

Bonus video:

01:49

U Ningbou se otvara treći sajam Kina-CEEC

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.